bgzh-CNendekkrutrukuz

Я говорю по-русски

06Апр2023

Я говорю по-русски

 435  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (2 гласа)
Я говорю по-русски - Частна детска градина "Малкият принц"

Открит урок по руски език с група “Розичка” на Частна детска градина “Малкият принц”.

Изучаването на чужд език в детска градина има своя принос за цялостното развитие на детето чрез разгръщане на неговите емоционални, творчески, социални, умствени и езикови способности. В билингвалните часове по руски език се използват разнообразни и интересни методи на обучение. Това видяха и родителите на децата от подготвителна група в открития урок “Я говорю по-русски”. Чрез игри, песни, танци и движения, с много настроение и разнообразни авторски дидактически материали, учителят създава жизнерадостна и непринудена атмосфера в учебното занятие. Това допринася за формиране на положителна нагласа към учебния труд и желание за усвояване на езика като средство за общуване и обучение.

Децата наблюдаваха различни предмети, картини, плакати и други фигури от заобикалящия ги свят, отговаряха на въпроси, съставяйки цели изречения на руски език. Любими за тях са песничките "Да, да, да, сказала голова", "Зима, весна, лето, осень", "Ищи, ищи …", които заедно изпяха и показвайки части на тялото, потанцуваха и се раздвижиха. Чуха приказката “Дядо вади ряпа” на руски и по нея направиха драматизация.

Чрез редуването на различните дейности и социалните форми на работа децата неусетно преминаха с интерес и внимание през всички теми "Семья", "Еда", "Напитки", "Дикие и домашние животные", "Времена года", "Одежда", "Транспорт", "Профессии", "Овощи и фрукты", "Цвета и формы", "Счёт до 10", "Антонимы", "Мебель".

Я говорю по-русски - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Още по темата

Предстоящи събития

 • 04 Окт 2023
  Ден на информационното общество Цял ден

 • 06 Окт 2023
  Избори за Ученически парламент от 13:30ч. до 14:30ч.

 • 07 Окт 2023
  Световен ден на ходенето Цял ден

  Сборен пункт на последната спирка в кв. Виница на автобусна линия №31 в 10:00 ч. Организиран е пешеходен поход до Каовшак

 • 04 Окт - 08 Окт
 • 19 Окт - 25 Дек
 • 25 Дек - 02 Ян