bgzh-CNendekkrutrukuz

Тренировка по карате

27Мар2023

Тренировка по карате

 382  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (6 гласа)
Тренировка по карате - Частна детска градина "Малкият принц"

Нетрадиционно участие на едно от семействата на Частна детска градина “Малкият принц” по проект “Добродетели”.

Тренировка по карате и запознанство с притежател на черен колан развълнува децата от група “Звездичка”, които посетиха истинска зала за тренировки. Бащата на Давид от трета възрастова група е бил треньор в Украйна, а благодарение на г-жа Пономерьова децата имаха удоволствието да се запознаят със Сенсей Росен. Преди да започнат с интересната едночасова тренировка, той сподели някои основни правила от бойното изкуство. Сред тях е да се уважават учителят, мястото, където се тренира, както и хората, с които тренираме. Децата вече знаят, че в Япония, за поздрав и в чест на уважение, за начало на всеки двубой, се използва поклон. Те се научиха да броят до десет на японски, усвоиха няколко удара с крак и ръка, както и как да се предпазват от удари. Разбраха, че каратето е спорт, който учи на дисциплина, сила, бързина, уважение и увереност. Изборът на тренировка по карате, всъщност беше своеобразен начин да се обясни на децата същността и огромното значение на уважението като добродетел.

Мисията на родител, според майката на Давид, се изразява в отдаване много любов и грижа. Те се стремят да помагат на детето си да открие своите таланти, както и да му оказват подкрепа. Желанието им е да се научи на взаимно разбирателство, състрадание, толерантност, уважение и доброта. Да умее да взема решения и да прави избори. Здравословният начин на живот също е много важен.

Благодарим на г-жа Пономерьова, Сенсей Росен, както и на клуба по карате за прекрасното преживяване и възможността децата да се докоснат до това бойно изкуство.

Тренировка по карате - 5.0 out of 5 based on 6 votes

Още по темата

Предстоящи събития

 • 04 Окт 2023
  Ден на информационното общество Цял ден

 • 06 Окт 2023
  Избори за Ученически парламент от 13:30ч. до 14:30ч.

 • 07 Окт 2023
  Световен ден на ходенето Цял ден

  Сборен пункт на последната спирка в кв. Виница на автобусна линия №31 в 10:00 ч. Организиран е пешеходен поход до Каовшак

 • 04 Окт - 08 Окт
 • 19 Окт - 25 Дек
 • 25 Дек - 02 Ян