bgzh-CNendekkrutrukuz

Мъдрото дърво

13Мар2023

Мъдрото дърво

 176  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (2 гласа)
Мъдрото дърво - Частна детска градина "Малкият принц"

Децата от група “Звездичка” на Частна детска градина “Малкият принц” сътвориха дърво на мъдростта, окичено с житейски ценности.

На гости по проектите “Добродетели” и “Мама и татко могат” често посрещаме родители. С радост посрещнахме и една баба - на Бориса от група “Звездичка”. Госпожа Галина Стоянова преди години се е доверила на детската градина при отглеждането на дъщеря й, а днес сред децата в “Малкият принц” е нейната внучка. Това определено е удоволствие и чест за екипа. Дамата заяви своето признание към традициите на “Малкият принц”. Благодарни сме за хубавите думи, които отправи към нас и хората преди нас, отдали своя професионализъм, за да бъде институцията, това което е вече 30 години.

Гостуването на г-жа Стоянова беше интересно и много поучително. Бабата на Бориса подари на всяко дете книжка с приказки. Тя прочете няколко от тях - “Лъжливото овчарче”, “Завистливият вол”, “Костенурката и орелът” и други. След като изслушваха всяка приказка с любопитство, се разпалваше дискусия за поуката от нея. Правиха се аналогии със случки от живота и се правеха ценни изводи.

Всеизвестно е, че приказките са едно от най-достъпните за учене средства за децата. Определено в този маратон от приказки, децата от трета група научиха много неща. Имаше и доста креативен момент по време на визитата на госпожа Стоянова. Всички заедно изработиха дърво на мъдростта, взаимствано от поуките, които носят със себе си приказките. Получи се красиво, цветно и наистина “мъдро” дърво, което не беше окичено от цветове или плодове, а от житейски ценности.

Ценно беше споделянето на дамата, относно това как днешните родители възпитават. Препоръките на бабата на Бориса към младите родители са по-малко материални подаръци, по-ограничено удовлетворяване на желанията и повече споделено време с децата. Те имат нужда от внимание, а не от вещи. Семейството на Бориса я учи на самостоятелност и умения за вземане на решения за себе си.

Благодарим на Галина Стоянова за милото отношение и споделеното време!

Мъдрото дърво - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Още по темата

Предстоящи събития

 • 05 Юни 2023
  Лятно училище "Малкият принц" от 08:30ч. до 17:00ч.

 • 13 Юни 2023
  English Summer Camp - Movers & Flyers от 00:00ч. до 00:00ч.

 • 13 Юни 2023
  НВО 7. клас БЕЛ от 09:00ч. до 11:30ч.

 • 05 Юни - 13 Юни
 • 13 Юни - 14 Юни
 • 16 Юни - 24 Юни
 • 19 Юни - 29 Юни
 • 29 Юни - 03 Юли
 • 03 Юли - 25 Юли
 • 28 Юли - 07 Сеп